#wemakesteelwork

GB Steel Group is meer van daden dan woorden. Waar we voor staan vatten we graag samen in één hashtag: #wemakesteelwork. Onze producten laten zich van te voren moeilijk omschrijven. Natuurlijk is er een bestek of plan van eisen. Maar wat is de vraag achter de vraag?

Onze engineers, constructeurs en projectleiders helpen opdrachtgevers om hun plannen binnen budget en planning tot op detail uit te voeren. Wijzigen specificaties of verandert de planning? De fabrieken van onze vijf divisies zijn flexibel genoeg om wijzigingen in levertijden op te vangen, en toch op tijd te leveren. Beloofd is beloofd. Samen krijgen we het voor elkaar.

Jaarverslag 2020

Van Gilden Beheer naar GB Steel Group

Als het om staal gaat, is er bij de GB Steel Group altijd een gespecialiseerde divisie die de oplossing heeft. Dat blijkt ook uit de naam ‘GB’. De ‘G’ verwijst naar ‘gilde’, een term uit vervlogen tijden: een vereniging van vakgenoten. Ook vroeger wisselden vaklui kennis uit, hielpen zij elkaar, zorgden zij voor opleidingen en garandeerden zij samen een hoog kwaliteitsniveau. GB Steel Group deelt niet alleen een deel van de naam. We delen binnen onze vijf divisies sinds jaar en dag ook de waarden van de klassieke gildes.

De kracht van vijf divisies

GB Steel Group kent vijf divisies. Kampstaal Staalbouw realiseert internationaal complexe staalconstructies voor de utiliteitsbouw en industrie. Nauta Heeg onderscheidt zich met zware constructies voor de infra, offshore en industrie. Kamplacon is thuis in duurzame dak- en gevelconstructies, asbestsanering en zonnepanelen voor de utiliteitsbouw, industrie en infra. Vossebelt bouwt kippers, containers, laadvloeren, bandlossers en meer voor de transportsector, gemeenten en industrie. Machinefabriek Emmen is specialist in het verwerken van staal, variërend van componenten voor de recyclingmarkt en algemene machinebouw tot bruggen en sluizen.

Mission statement

Samen leveren onze divisies meer dan alleen schaalvoordelen. Als GB Steel Group leveren wij hoogwaardige oplossingen in staal. Samen zijn we sterker. We behandelen elkaar en onze omgeving met respect, en doen wat we beloven: het leveren van de hoogst haalbare kwaliteit, op tijd, veilig en binnen budget. We houden van uitdagingen, en hebben plezier in het aandragen van oplossingen.

Natuurlijk hebben ook wij een duurzame toekomst voor ogen. We investeren voortdurend in onze medewerkers, machines en processen, en ontzien het milieu. Dat we duurzaam zijn blijkt wel uit het door Lloyd’s gecertificeerde ISO14001 systeem. Nauta Heeg is sinds 2016 energieneutraal, en in 2017 plaatsten we 2200 zonnepanelen op de productielocatie van Kampstaal Emmeloord. We komen ook graag tot slimme oplossingen die onze opdrachtgevers verder helpen. Kortom: #wemakesteelwork

GB Steel Group bundelt kennis & expertise

Binnen GB Steel Group heeft elke divisie zijn focus. Het draait wel allemaal om staal. Maar alle divisies hebben expertises die elkaar naadloos aanvullen, zoals het een gilde betaamt. GB Steel Group faciliteert de divisies met ondersteunende diensten. Van HRM tot financieel- en facilitair management. Zo maakt GB Steel Group het haar divisies mogelijk om te excelleren in waar zij goed in zijn. En geven we samen invulling aan #wemakesteelwork.

Historie in een notendop

Eigenzinnig en duidelijk. Deze karakteristieken heeft de GB Steel Group van haar grondlegger, Henry van der Kamp. Zonder stropdas, bij voorkeur op de motor, en altijd samen met Rieks Jansen – nog steeds directeur van Kampstaal – bouwde hij letterlijk en figuurlijk aan Kampstaal. Destijds, in de jaren 80, was het bedrijf gevestigd aan de Gildenweg in Emmeloord. What’s in a name: de Gildenweg werd een mooi haakje naar de gilden van vroeger. En werd later de G van GB Steel Group.

Als geen ander herkende Henry van der Kamp de kwaliteit in andere staalbedrijven met verwante activiteiten. Nauta Staalbouw in Heeg (1994), Beijer Constructie in Meppel (1996), Kamplacon in Emmeloord (2004), Vossebelt in Geesbrug (2007), Hordal in Zwolle (2009) en Machinefabriek Emmen (2020) zijn inmiddels allemaal aan de groep toegevoegd. ‘Als bedrijf komen we alleen verder als we op elk gebied beter worden, vooral qua kennisniveau. Zo realiseren we onze ambitie om ook internationaal mee te draaien’, vertelde Henry ooit. In 2015 deed Henry een stapje terug, en gaf hij zijn bestuurlijke taken over aan Bob Soetekouw.

Contact

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

GB Steel Group B.V.

Distributieweg 10

8304 BJ Emmeloord

 

 

T +31 (0) 527 69 80 20

KvK 72240687

E info@gbsteelgroup.com