Alle nieuwsberichten

Directiewijziging Kampstaal en Kamplacon

Per 1 september wordt een wijziging doorgevoerd in de directie van Kampstaal en Kamplacon. Om de groei van Kamplacon en Kampstaal verder te ondersteunen, zullen Bas van Hoeve, voorheen bedrijfsleider bij Kamplacon, en Willem Schra, voorheen bedrijfsleider van Kampstaal, de functie van operationeel directeur gaan vervullen in hun organisatie. Tezamen met Rieks Jansen als commercieel directeur van beide bedrijven, vormen zij het directieteam van Kampstaal en Kamplacon.

[het artikel gaat verder onder het organogram]

Over Rieks Jansen

Met Rieks Jansen als commercieel directeur blijven klanten verzekerd van ervaring. Reeds 35 jaar maakt Rieks onderdeel uit van Kampstaal en daarmee heeft hij een grote rol gespeeld in de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf. Grondlegger Henry van der Kamp richtte Kampstaal in 1980 op en wist met hard werken een positie in de staalbouw te verwerven. Daarbij kreeg hij na 5 jaar hulp van Rieks Jansen, die ervaring had opgedaan als staalbouwkundig tekenaar. Henry kon zijn aandacht richten op de werkplaats en de montage en Rieks nam hem werk uit handen op kantoor. Rieks hielp klanten met slimme en deugdelijke ontwerpen, die ook nog eens goed maakbaar waren in de werkplaats. 35 jaar later is er veel veranderd, maar niet die deugdelijkheid waar Kampstaal zo om bekend staat. Vele vaste klanten vertrouwen daar al jaren op en Kampstaal is daarmee een betrouwbare bouwpartner.

Over Willem Schra

Betrouwbaarheid is waar ook Willem Schra van groot belang is. Kampstaal groeide en Rieks had op de tekenkamer iemand nodig die hem hielp om de ontwerpen uit te werken. 10 jaar nadat Rieks in dienst kwam, vond hij in Willem de steun die Kampstaal nodig had. Hij leidde de tekenkamer, maar kon zijn energie ook kwijt in de ontwikkeling van het bedrijf. Waar Rieks steeds meer buiten was, kon Willem als bedrijfsleider binnen werken aan planning en organisatie. Willem legde met slimme hulpmiddelen vast wie wat wanneer moest doen, en dat was wel zo belangrijk om het staal op tijd op de bouwplaats te leveren. Kampstaal leverde inmiddels niet alleen staalconstructies, maar bracht ook gelijk de dak- en wandbeplating aan, waarmee het gebouw gelijk dichtgezet kon worden. De aannemer hoefde niet met twee verschillende bedrijven te werken, maar kon voor het staalskelet, gevel en dak vertrouwen op één vast aanspreekpunt. Het bespaart de aannemer organisatorisch werk en tijd. Als operationeel directeur zal Willem niet alleen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de opdracht, maar ook voor het operationele beleid op staalbouwkundig vlak.

Over Bas van Hoeve

Kampstaal kreeg de kans om de beplatingstak uit te breiden en startte onder de naam Kamplacon de activiteit van buurman Van der Kolk door. Enkele vaste krachten van Kampstaal kwamen over naar Kamplacon, waaronder ook Bas van Hoeve. Als partner van de middelste dochter van Henry, Arianne van der Kamp, was Bas bij Kampstaal gestart als monteur op de bouwplaats. Nu kon hij die ervaring als projectleider bij Kamplacon goed gebruiken om de projectorganisatie te verbeteren. Bas kende de praktijk en kende de monteurs. Met die kennis en zijn teamspirit heeft Bas een grote rol gespeeld bij de groei van Kamplacon. Hij regelde al snel meer dan alleen het project, wat hem de functie van bedrijfsleider opleverde. Ondertussen werden de projecten groter, en ontstond er behoefte aan zaken waar Kampstaal ervaring mee had opgedaan, zoals QHSE, ERP en 3D engineering. Hierdoor intensiveerde de samenwerking binnen de groep. Anno 2019 vraagt de markt vaker om een geïntegreerd ontwerp én een geïntegreerde planning van staal-, dak- en wandconstructies, waarbij risico’s van faalkosten en vertraging al op voorhand worden weggenomen. Een werkwijze die door de door Kamplacon geïntroduceerde prefab gevels naar een nog hoger niveau is getild. Bas zal als operationeel directeur verder werken aan deze en andere ontwikkelingen, waarbij hij nauw blijft samenwerken met Willem voor de integratie met de operatie van Kampstaal en met Rieks voor de commerciële kansen.

Management team GB Steel Group

Binnen het management team van moederbedrijf GB Steel Group zullen Rieks, Willem en Bas samen verantwoordelijk zijn voor groei van de utiliteitsbouw en industrie, om klanten ook in de toekomst te blijven voorzien van slimme oplossingen. Het management team van GB, dat verder bestaat uit Harold Booi voor infra (Nauta Heeg), Wouter Faber voor transportoplossingen (Vossebelt), Bennie Grootenhuis (groepscontroller) en Bob Soetekouw (algemeen directeur) blijft verder onveranderd.