Alle nieuwsberichten

GB Steel Group voor vijfde jaar op rij in de top-100 maakindustrie

GB Steel Group staat voor het vijfde jaar op rij in de Maakindustrie top-100, de jaarlijkse lijst met de meest succesvolle maakbedrijven in Nederland. We staan dit jaar op plek 30. Een mooie prestatie voor onze groep!

Bedrijven in de Maakindustrie

De Maakindustrie top 100 is een lijst met de 100 best presterende Nederlandse maakbedrijven, samengesteld door zakenblad Management Team in samenwerking met adviesbureau CFI. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming tot 500 miljoen omzet die financieel stabiel zijn, een gezonde groei realiseren en met innovatieve producten de Nederlandse industrie naar een hoger niveau tillen. We zijn dan ook enorm trots dat we met onze groep voor het vijfde jaar op rij in deze lijst zijn opgenomen en inmiddels tot de top 30 van de meest succesvolle maakbedrijven van Nederland behoren.

De kracht van samen

GB Steel Group is een familiebedrijf met meer dan 300 medewerkers en bestaat uit vijf staalverwerkende divisies; Kampstaal in Emmeloord en Meppel realiseert internationaal complexe staalconstructies voor de utiliteitsbouw en industrie. Nauta Heeg in Heeg onderscheidt zich met zware constructies voor de infra, offshore en industrie. Kamplacon in Emmeloord en Ootmarsum is thuis in duurzame dak- en wandbeplating voor woningbouw, utiliteitsbouw en infra. Vossebelt in Geesbrug bouwt kippers, containers, laadvloeren, bandlossers en meer voor de transportsector, gemeenten en industrie. Machinefabriek Emmen is werktuigbouwer gespecialiseerd in componenten voor de recyclingmarkt en algemene machinebouw tot bruggen en sluizen. Binnen de groep werken we met onze divisies nauw samen. We delen kennis en expertise om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken en om onze klanten slimme en duurzame oplossingen te kunnen bieden. Dat dit effect heeft, blijkt wel uit deze lijst! Omzet, omzetgroei, winst en rendement op eigen vermogen zijn in opdracht van Management Team door Corporate Finance International gemeten om bedrijven ten opzichte van elkaar te vergelijken (lees meer).

Bob Soetekouw, algemeen directeur van GB Steel Group: 

” We staan dit jaar wederom met onze groep op een mooie plek in de Maakindustrie top-100. De bedrijven die in deze lijst zijn opgenomen opereren in verschillende sectoren, maar behoren allemaal tot de topspelers binnen hun sector. We zijn trots dat we inmiddels voor het vijfde jaar op rij tot die top behoren. We zullen vanuit GB Steel Group blijven werken aan het verder versterken van onze positie en komend jaar inzetten op het verzilveren van onze ambities. ”

Lees meer over deze ambities, onze activiteiten en resultaten in het meest recente jaarverslag.

Vooruitblik 2022

GB Steel Group beschikt net als voorgaande jaren over een gezonde orderportefeuille. We zijn onze opdrachtgevers dankbaar voor dit vertrouwen. Onze gezonde uitgangspositie zien we ook als een bevestiging van ons harde werk. Maar we staan tegelijkertijd wel met beide benen op de grond, want we leven in een onzekere tijd. De PFAS- en stikstofproblematiek en vooral de coronacrisis hebben hun weerslag op de bouw-, machine-industrie en transportsector. Daarom willen we ervoor zorgen dat we als organisatie vooruitstrevend blijven, ook in deze veranderende wereld, en blijven ook komend jaar inzetten op een innovatieve en duurzame dienstverlening naar onze klanten.

Blijf ons volgen op LinkedInFacebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.