Alle nieuwsberichten

Hoe gaan wij binnen onze bedrijven om het coronavirus?

 

Dit nieuwsbericht wordt regelmatig geüpdatet.

11 mei 2020

In Nederland zijn er langzaam wat versoepelingen in de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Wij zien voor onze bedrijven nog geen redenen om onze maatregelen ook verder te versoepelen, omdat ons werk met deze maatregelen goed doorgezet kon worden. De maatregelen, die we op 16 maart benoemden, blijven in ieder geval van kracht tot 1 juni of tot nader order.

Dat we ons werk goed konden vervolgen, hebben we mede te danken aan het aanpassingsvermogen en oplettendheid van onze medewerkers. Daar zijn we hen dankbaar voor!

16 maart 2020

Wij zijn een team. Niet alleen in goede tijden, maar ook in moeilijkere tijden zullen we elkaar helpen. Natuurlijk willen we werken aan mooie projecten, maar het allerbelangrijkste is om gezond te blijven. Communicatie, zowel vertellen als naar elkaar luisteren is hierbij essentieel. We zullen elkaar moeten helpen om ervoor te zorgen dat het coronavirus zich zo min mogelijk verspreidt. De maatregelen die de overheid heeft benoemd, zullen we allemaal serieus moeten nemen, ook al is dat even wennen. We gaan elkaar daaraan helpen herinneren.

Afstand houden
Houd anderhalve meter afstand tot elkaar. Op de werkplek, in de pauze, in de vergaderkamer en bij de koffieautomaat.

Sociale contacten beperken
Sportscholen en horeca zijn al gesloten, maar beperk ook andere sociale contacten met familie en vrienden.

Let op elkaar, thuis en op het werk
Het kan 14 dagen duren tussen het moment van besmetting en het krijgen van klachten. Let goed op elkaar en blijf thuis zodra jijzelf of iemand thuis (milde) klachten krijgt.

Thuis werken of andere werktijden
Elkaar helpen kan ook door werktijden aan te passen of op een andere locatie te werken. Nu scholen grotendeels gesloten zijn, kan het lastig zijn om naar het werk te komen. We dagen elkaar uit om nieuwe manieren te vinden om samen te werken, soms zelfs zonder altijd samen te zijn. Bespreek met je leidinggevende waaraan je behoefte hebt. We zullen per situatie kijken wat de beste oplossing is.

Hoe nu verder?
Verder gaan we gewoon door waar we gebleven waren, maar dan met bovenstaande aanpassingen. We zullen als management waar nodig dagelijks overleggen en laten het weten als er iets verandert. Verder vragen we jullie om goed te luisteren naar de overheid. Volg bijvoorbeeld het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid op sociale media, en volg de maatregelen ook op!

?!

Voor vragen kunnen medewerkers te allen tijden contact opnemen met hun leidinggevenden. 

_________________________________________________________________________________________________

13 maart 2020

Beste collega’s, leveranciers en klanten,

Volgend op adviezen van het RIVM en andere overheden nemen we als bedrijf aanvullende maatregelen. Dit doen we om enerzijds de gezondheid te beschermen en anderzijds bedrijfsmatige implicaties te voorkomen. De maatregelen moeten kans op besmetting van een individu en de daaropvolgende kans op kruisbestuiving tot een minimum beperken. Het MT van GB Steel Group zal dagelijks contact houden om de actuele situatie te bespreken en eventuele aanvullende maatregelen te treffen. Neem bij vragen contact op met je leidinggevende. De volgende maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart of tot nader order.

Gelijktijdige pauzes afschaffen

We voorkomen dat we met grote groepen bij elkaar zijn. Daarom zullen overal gescheiden pauzetijden worden ingesteld. Dit geldt op eigen locaties en op bouwplaatsen.

Thuiswerken
Medewerkers die beschikken over een laptop wordt aangeraden om zoveel mogelijk thuis te werken. Een extra aantal inlog accounts is inmiddels besteld en is vanaf woensdag 18 maart actief.

Werktijden

In overleg met de leidinggevende van de afdeling wordt per situatie nagegaan of we werktijden kunnen aanpassen om het aantal medewerkers in één ruimte te beperken.

Vergaderingen
We voorkomen dat we met grotere groepen bij elkaar zijn en ook om juist mensen die op veel verschillende (bouw-)locaties komen in contact te laten komen met collega’s op kantoor. Vergaderingen zijn waar mogelijk online.

Borrels en feestjes
We annuleren (vrijdagmiddag-)borrels en personeelsfeestjes, ook het PV-uitje van Kampstaal op 4 april.

Leveranciers en klanten op onze locaties
Externen dienen op ons terrein aanwijzingen van medewerkers op te volgen. Op dit moment is er tevens geen vrije toegang tot diverse ruimtes binnen ons bedrijf, anders dan de receptie of locaties aangeduid door een medewerker.

Andere ontmoetingen
We raden af om gezelschappen te ontmoeten. Dit geldt zowel zakelijk als privé. Denk hierbij aan de sportclub of sportschool, verjaardagsfeestjes, reizen, etc.

RIVM adviezen
· Was je handen regelmatig
· Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
· Gebruik papieren zakdoekjes
· Geen handen schudden
· Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt

Verder informatie over het virus: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19