Alle nieuwsberichten

GB Steel Group nr. 18 in de top-100 Nederlandse Maakindustrie 2020

GB Steel Group versterkt haar positie in de Maakindustrie top-100, de jaarlijkse lijst met de meest succesvolle maakbedrijven in Nederland. Vorig jaar stonden we nog op plek 33 in de ranglijst. Dit jaar hebben we onze eigen verwachtingen overstegen en zijn we doorgestoomd naar plek 18

Bedrijven van Nederlandse origine

De Maakindustrie top 100 is een lijst met de 100 best presterende Nederlandse maakbedrijven, samengesteld door zakenblad Management Team in samenwerking met adviesbureau CFI. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming tot 500 miljoen omzet die financieel stabiel zijn, een gezonde groei realiseren en met innovatieve producten de Nederlandse industrie naar een hoger niveau tillen. We zijn dan ook enorm trots dat we met onze groep voor het vierde jaar op rij in deze lijst zijn opgenomen en inmiddels tot de top 20 van de meest succesvolle maakbedrijven van Nederland behoren.

We bouwen samen verder!

GB Steel Group bestaat uit vijf staalverwerkende divisies die allen toeleveren aan de internationale bouw-, machinebouw en transportsector. Het familiebedrijf is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid en heeft inmiddels meer dan 300 medewerkers in dienst. Onze roots staan stevig verankerd in de (polder)klei en onze blik is op de toekomst gericht. Hoe we daar komen, werken we uit in heldere strategische plannen. Dat die plannen effect hebben, blijkt wel uit deze lijst! Omzet, omzetgroei, winst en rendement op eigen vermogen zijn in opdracht van Management Team door Corporate Finance International gemeten om bedrijven ten opzichte van elkaar te vergelijken (lees meer). We zijn vereerd dat we daar tussen staan. Hoe we dit presteren, kun je onder meer lezen in ons meest recente jaarverslag.

Vooruitblik 2021

GB Steel Group beschikt net als voorgaande jaren over een gezonde orderportefeuille. We zijn onze opdrachtgevers dankbaar voor dit vertrouwen. Onze gezonde uitgangspositie zien we ook als een bevestiging van ons harde werk. Maar we staan tegelijkertijd met beide benen op de grond, omdat we zien dat er ook nog veel potentie is. Komend jaar zullen we vanuit GB Steel Group dan ook werken aan het verder versterken van onze positie en inzetten op het verzilveren van onze ambities. 

Blijf ons volgen op LinkedInFacebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze ontwikkelingen.