Alle projecten

Geleidewerk Zwettebrug

In opdracht van de provincie Friesland heeft Staalbouw Nauta Heeg het nieuwe geleidewerk van de Zwettebrug in Leeuwarden verzorgd. Dit hield in het ontwerpen (tekenen), produceren en monteren van het geleidewerk, conform ons eerdere project het remmingwerk HRMK, ook in Leeuwarden.

Uitgangspunt van deze opdracht was dat de minimale doorvaartbreedte 12 meter moest zijn. De constructie moest zo ontworpen worden, dat het rondom de bestaande brugpijlers uitkwam, namelijk die van twee bruggen waaronder één spoorbrug. Dit leverde een remmingwerk op van 102 meter lang, 45 meter breed, 3,5 meter hoog, en een totaal gewicht van net geen 500 ton!

Uiteraard hebben we de staalconstructies ook geproduceerd in Heeg, al hebben onze collega’s van Kampstaal de buizen voor ons gesneden! Deze verwerkten we verder in onze hallen in Heeg, en hebben we ter plaatse in Leeuwarden gemonteerd. De geleidewerken zijn geplaatst op buispalen die door De Boer en de Groot op een bepaalde hoogte de grond in zijn geheid. Daarna zijn de geleidewerken aan de buispalen gelast. We hebben hier een speciale lastent bij gebruikt. Vervolgens zijn de gordingen aan de geleidewerken gemonteerd.

Al met al was het weer een mooie klus, én wederom een prettige samenwerking met De Boer en de Groot, die overigens ook meer informatie én mooie foto’s hebben op hun website.

Neem voor meer informatie over dit project contact met ons op, of neem eens een kijkje bij onze andere projecten.