Alle nieuwsberichten

Wijziging concernstructuur

We mogen wel zeggen dat we na 38 jaar onze sporen in de staalverwerkende industrie verdiend hebben. We werken nog steeds met veel plezier aan staaloplossingen voor de bouw, transportsector en machine-industrie. Nu zijn we toe aan het volgende hoofdstuk. Samen, als één grote familie. Waar Henry enkele jaren geleden langzaam begon af te bouwen, is voor hem de volgende fase aangebroken richting vrijheid. Mede gesterkt door de prestaties van het team in de afgelopen jaren kan dat met een gerust gevoel en met een warm hart. Het eigendom blijft in de familie, en ook de samenstelling van de directie blijft ongewijzigd. In de concernstructuur blijven de wijzigingen beperkt tot een ander KvK-nummer van GB Steel Group. Tevens zal machinefabriek Hordal voortaan zelfstandig opereren in plaats van onder de vlag van GB Steel Group.

In de afgelopen 38 jaar heeft Henry niet stil gezeten. In 1980 richtte Henry van der Kamp het bedrijf Kampstaal op en richtte zich met name op de agrarische sector. Het bedrijf groeide in alle opzichten en al snel laste, conserveerde en monteerde Henry met collega’s de stallen, schuren en distributiecentra. Gedreven als ze waren, ontwikkelde het bedrijf gestaag kennis over complexere draagconstructies. Kampstaal werd steeds vaker gevraagd voor die complexe werken in de utiliteitsbouw en werd zo een gewaardeerde partner voor veel grote bouwbedrijven en ingenieursbureaus. En het bedrijf groeide niet alleen meer onder de naam Kampstaal. Er volgden verschillende overnames, van Nauta en Beijer (later hernoemd naar Kampstaal Meppel) met staalbouw tot Kamplacon met dak- en gevel, Vossebelt met kippers en containers en Hordal met machinebouw.

Met hard werken en je woord houden kun je ver komen, zo heeft Henry bewezen. Het zijn juist die kernwaarden die Henry meegegeven heeft, als vader aan zijn kinderen, en als vader van zijn bedrijf. En dat zit diep verankerd in het DNA van alle bedrijven. Het trok niet alleen klanten, maar ook trouwe medewerkers en leveranciers die zich prettig voelen bij de manier van werken en zaken doen. Een hecht team, dat na al die jaren nog altijd in stand is gehouden. En uitgebreid, want groei komt niet vanzelf. Met kennis en vaardigheden die klanten blijven overtuigen om met ons zaken te doen. Die er voor zorgt dat we nu naast agrarische bouw ook grote parkeergarages, datacenters en grote havenconstructies kunnen bouwen, voor klanten uit Nederland, maar ook daarbuiten. Van pionier naar een volwassen bedrijf, opererend in de top 100 van de Nederlandse maakindustrie. Maar dit zonder het jeugdige enthousiasme en de gedrevenheid te verliezen. Dat kan alleen als je je vizier op de lange termijn hebt gericht. Juist een familiebedrijf kijkt niet enkel naar korte termijn. Zo ook ons familiebedrijf. Waar de reis naartoe gaat? De stip op de horizon is duidelijk in zicht, maar doemt daarachter al iets nieuws op?