Alle nieuwsberichten

Nieuwe directeur GB Steel Group

 

Bob Soetekouw zal per 1 januari 2015 de functie van algemeen directeur overnemen van Henry van der Kamp bij GB Steel Group.

Henry van der Kamp is momenteel de directeur-eigenaar van GB Steel Group. Per 1 januari zal hij een stapje terug doen, en Bob aanstellen als algemeen directeur. Henry blijft voorlopig aan als adviseur en eigenaar. Verdere wijzigingen in het personeelsbestand zijn niet aan de orde. Bob is getrouwd met Marlijn van der Kamp, de oudste dochter van Henry. Het bedrijf blijft daarmee dus in de familie.

GB Steel Group

Henry is onlosmakelijk verbonden met Kampstaal. 35 jaar geleden begon hij dit staalconstructiebedrijf in Emmeloord. Al snel groeide het bedrijf. Door overnames van verschillende bedrijven groeide de zogenoemde Gilden Beheer groep. Van oudsher heette de groep zo, maar deze naam is recentelijk gewijzigd in GB Steel Group. Dit niet alleen om de onderlinge verbondenheid en expertise weer te geven, maar ook om de internationale ambities duidelijk te maken. GB Steel Group bestaat uit 6 staalverwerkende bedrijven die elkaar aanvullen, assisteren, en samenwerken waar nodig. Kampstaal, Kamplacon, Vossebelt, Staalbouw Nauta Heeg, Beijer Constructie en Hordal zijn actief in de utiliteitsbouw, industrie, offshore en infra, transport, en verspaning. Zij leveren staalconstructies, dak- en wandbeplating, kippers, containers en bandlossers, remmingwerk, offshore constructies en draai- en freeswerk. Verenigd in staal dus!

Hoger niveau

De laatste jaren is de groep aan het professionaliseren. Voorbeelden hiervan zijn een prachtig nieuw kantoorpand voor Kampstaal aan de A6, het aantrekken van hoger opgeleid personeel, het moderniseren van de machineparken, en het vernieuwen van de huisstijl (nieuwe logo’s en websites). En nu dus het aanstellen van een jonge goed opgeleide algemeen directeur die met een frisse blik naar het bedrijf en met vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Bob Soetekouw

De nieuwe algemeen directeur Bob Soetekouw is 34 jaar, en geboren en getogen in Emmeloord. Na zijn VWO opleiding aan het Emelwerda College studeerde hij Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft werkervaring bij Philips in Roosendaal en Eindhoven, en werkte als consultant bij adviesbureau Accenture in Amsterdam. Na deze omzwervingen door Nederland is Bob sinds twee jaar werkzaam bij GB Steel Group om zijn opgedane kennis en ervaring in te zetten voor dit mooie familiebedrijf. Bob is getrouwd met Marlijn van der Kamp, de oudste dochter van Henry. Zij is tevens werkzaam in het bedrijf. Bas van Hoeve, partner van Arianne, de middelste dochter van Henry, is al langer als projectleider werkzaam bij het bedrijf. In de nieuwe functie van Facility manager zal hij medio volgend jaar het beheer van gebouwen, machine- en wagenpark van Henry overnemen. Zo blijft het écht een familiebedrijf!